Politika

Minister vnútra neintervenoval v prípade Hamranovej pozície

Minister vnútra Slovenskej republiky, Matúš Šutaj Eštok z politického hnutia Hlas-SD, sa v relácii RTVS „O 5 minút 12“ vyjadril k situácii okolo prevelenia bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana. Šutaj Eštok odmietol, že by mal akúkoľvek úlohu v rozhodovaní o budúcnosti Hamrana po jeho odvolaní z pozície policajného prezidenta.

Podľa ministra vnútra mu bolo oznámené, že v Poprade existuje voľná pozícia, kam bol Hamran prevelený. Minister zdôraznil, že nevykonával žiadne kroky na overenie Hamranovho statusu po odvolaní, ani sa nezaoberal otázkou, či Hamran zvažuje odchod do civilného sektora.

Šutaj Eštok ďalej komentoval súčasnú situáciu na poste dočasného policajného prezidenta, ktorým je momentálne Rastislav Polakovič. Minister vnútra poukázal na to, že Polakovič vykonáva funkciu dočasne, avšak nevylúčil možnosť, že by mohol byť poverený aj nadále. Zároveň naznačil, že na pozícii policajného prezidenta má na mysli viacero kandidátov, ktorých mená plánuje predstaviť v blízkej budúcnosti.

Minister vnútra tak odmietol špekulácie o možnom ovplyvňovaní kariérneho postupu bývalého policajného prezidenta a zdôraznil transparentnosť procesu voľby jeho nástupcu. Zároveň potvrdil, že neexistuje žiadna dokumentácia naznačujúca, že by Hamran mal v pláne odchod do civilného života, a tým pádom zostáva jeho profesijná budúcnosť v rukách kompetentných orgánov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *